OPINIIȘTIRI

Votul tău contează: pentru că românii nu merg la vot minoritatea de partid PSD-PNL ajunge să devină o majoritate. Clanurile mafiote conduc România

Votul tău chiar contează și acest lucru este evident.

Partidele actuale, PSD și PNL, au o strategie clară pentru a demobiliza pe români să vină la vot. Expresii de genul: „votul tău nu contează„, „toți sunt la fel„, „protestează și nu merge la vot” reprezintă fraze cheie distribuite inteligent prin mijloacele de propagare a informației, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare. Aceste fraze au un singur scop: să îi determine pe români să nu vină la vot.

Câți români au dreptul de vot și unde se află ei

Numărul total de alegători înscriși în Registrul Electoral este de 18.987.675 de persoane.

Din totalul de alegători înscriși în Registrul electoral, exceptându-i pe cei cu drepturile de vot radiate, un număr de 700.843 de cetățeni români cu drept de vot au domiciliul sau reședința în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Numărul total de alegători români înscriși în listele electorale permanente (persoane care au domiciliul sau reședința în România) este 18.267.997 de persoane.

În realitate situația stă puțin diferit. În România avem 1,3 milioane de români care lucrează în instituțiile de stat, aproaxitmativ 5 milioane de pensionari și aproximativ 5 milioane de lucrători în mediul privat. La aceștia se adăugă aproximativ 2 milioane de copii cu vârsta mai mică de 18 ani și care sunt înscriși la școală. Putem vedea cu ușurință că în România astăzi mai sunt 13,3 milioane de români din cei aproape 19 de milioane declarați oficial, ceea ce arată că în afara granițelor trăiesc aproape 6 milioane de români.

Așa se face că în realitate aproape o treime din votanți se află în afara țării și nu în România.

Câți români vin la vot

La ultimele alegeri parlamentare din 2020 au venit la vot aproximativ 33,3% din numărul total de cetățeni care aveau acest drept de vot, asta înseamnă aproximativ 6 milioane de votanți.

Din aceștia au votat cu PSD și PNL, adică cu sistemul aproximativ 3,3 milioane de români.

Din aceste voturi doar puțin peste 250.000 au provenit din diaspora. Practic interesul celor peste 6 milioane de români plecați dincolo de granițe față de viața politică din țară, deși crescut, este greu de exercitat datorită efortului mare ce trebuie depus pentru a se putea vota.

Putem vedea cu ușurință că PSD și PNL au reușit să își creeze o majoritate de puțin peste 50% cu mai puțin de 20% dintre votanți.

Cine sunt alegătorii care decid viitorul țării

Alegătorii PSD și ai PNL sunt alegători disciplinați deoarece în cea mai mare parte ei provin din interiorul partidelor politice și ocupă diverse funcții publice. PSD și PNL au avut grijă că construiască un aparat de stat birocratic cu aproape 1,3 milioane de angajați din care aproape jumătate sunt funcționari iar restul lucrează ca și cadre medicale, în sistemul de învățământ, cel de apărare și în ministerul de interne.

Ultimele categorii le excludem din această discuție, deși o bună parte din aceste funcții sunt ocupate tot prin intervenție politică. Spre exemplu la MAI infestarea cu oamenii trimiși de partide este mare în condițiile în care sub 30% dintre angajați au urmat o carieră educațională pe sistemul de securitate internă.

Cei care decid viitorul țării și mențin PSD și PNL la guvernare sunt cei aproximativ jumătate de milion de funcționari publici ce provin din interiorul acestor partide politice, asistații sociale și beneficiarii unor sinecuri oferite e către statul român. Aceștia împreună cu rudele lor sunt cele care decid viitorul țării.

Din totalul de puțin peste 3 milioane de votanți ai PSD sau PNL nici 1 milion de români nu vin fără a avea un interes direct.

Votul tău contează

De aici rezultă că votul tău chiar contează, chiar și atunci când nu vii la vot.

Atunci când nu vii la vot trebuie să știi că votul unui alegător PSD sau PNL valorează aproape de două ori mai mare. Dacă luăm în considerare și votanții din diaspora care nu își pot valorifica dreptul de vot, am putea spune că ponderea unui vot dat în țară devine chiar și mai ridicată.

Putem observa că dacă excludem pe cei 6 milioane de români plecați, în România își exprimă dreptul de vot doar 12 milioane de români. Din aceștia doar 3,3 milioane de români votează constant cu PSD și PNL.

Dacă numărul total de votanți ar crește de la 6 milioane de români până 8 milioane de români atunci PSD și PNL ar pierde majoritatea ce le poate asigura formarea guvernului. Asta ar însemna că voturile lor nu ar putea depăși 42% din numărul total de votanți deoarece din cei care ar veni suplimentar la vot cu siguranță foarte puțini ar alege PSD sau PNL.

Dacă ar veni la vot 8 milioane de români din cei 18 milioane de români cu drept de vot atunci am avea nevoie de o prezență la vot de aproape 50%.

Prezența scăzută la vot favorizează PSD și PNL

Românii sunt convinși prin aparatul de propagandă existent ca să nu vină la vot.

Așa se face că la ultimele alegeri parlamentare puțin peste 30% și-au exercitat acest drept constituțional.

PSD și PNL au tot interesul ca românii să fie scârbiți de clasa politică.

Făcând acest lucru alegătorii au lăsat țara pradă aparatului de partid al celor două formațiuni.

Numărul chiar contează

În 1989 comuniștii l-au ucis pe Nicolae Ceaușescu într-un proces mascaradă și apoi s-au transformat în PSD și PNL. În România democrația începută cu peste 1.000 de morți a fost doar mimată, proprietatea publică a fost devalizată și ce a mai rămas a fost transferat către fostul activ de partid și oameni și securității.

Astăzi statul român este unul disfuncțional, el este condus de către partidele politice așa cum conduce mafia propria rețea infracțională. Astăzi nu avem un stat românesc deoarece el nu deservește pe români.

Am văzut mai sus că numărul celor care vin la vot chiar contează. Pentru a putea îndepărta rețeaua de crimă organizată care conduce țara de la conducere trebuie românii să fie convinși românii să vină la vot într-un număr puțin mai mare.

Putem vedea că dacă peste 50% dintre români se vor prezenta la vot atunci PSD și PNL vor pierde majoritatea, dacă la vot ar veni 60% dintre români atunci cele două partide politice nu ar mai aduna nici 30% din opțiunile de vot.

Așa că români , trebuie să știți: votul vostru chiar contează, mergeți la vot la următoarele alegeri și îndemnați și pe alții să facă la fel.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.