ȘTIRI

Terheș: USR și REPER au votat pentru suprimarea suveranității statelor naționale și pentru înlocuirea termenilor femeie și bărbat din tratatele UE cu gen

Europarlamentarii de la USR şi REPER sunt singurii care au votat pentru înscrierea supremației dreptului Uniunii Europene (EU) în fața dreptului național în tratate, dar și pentru înlocuirea cuvintelor „bărbat” și „femeie” cu „gen” în aceleași documente.

Botoș, Cioloș, Gheorghe, Mituța, Pîslaru, Strugariu și Tudorache sunt cei șapte care au votat, practic, pentru eliminarea suveranității naționale a statelor UE. Ceilalți europarlamentari români au votat „împotrivă”.

Alți patru parlamentari, Carmen Avram (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Nicu Ștefănuță și Eugen Tomac (PMP) au fost în sală, dar nu au votat. Tot un fel de trădare se numește și asta.

Cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri, majoritatea europarlamentarilor au adoptat pe data de 22.11.2023 un raport privind modificarea tratatelor UE prin care, printre altele, se renunță în fapt la suveranitatea statelor iar UE se transformă într-o federație.

„Bărbat și femeie” sunt două realități distincte, ce pot fi clar identificate. ‘Genul’, în schimb, este un construct social relativ, schimbător. E absurd să pretinzi că vrei egalitate între două chestiuni relative, ce se pot schimba mereu”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 împotrivă și 12 abțineri.

„Propunerea de suprimare a suveranității statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede încă odată că fiecare vot contează, de aceea e important ca românii să decidă bine pe cine mai trimit în Parlamentul European”, a spus europarlamentarul Chris Terheș.

Potrivit raportului, deși nu există o ierarhie între legislația UE și cea națională, în caz de conflict, statele membre ar trebui să înceteze să aplice dispozițiile conflictuale și să interpreteze legislația națională în conformitate cu legislația UE.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.