ȘTIRI

SUA i-a arătat pisica lui Putin: vezi că fără noi țara ta și tu veți trăi în sărăcie

Vladimir Putin a simțit că țara sa nu mai este o așa mare putere pe cât a fost și a încercat marea cu degetul: subminarea sistemului de stabilitate mondial creat după căderea URSS.

Blocul sovietic a căzut prin falimentul propriu, prin faptul că nu a reușit să aducă performanță și un nivel de trai potrivit pentru cetăteni. Pe de cealaltă parte se afla lumea occidentală, liberă, bazată pe concurența reală, antreprenoriat și profit pentru cei care știu să creezs și să folosească resursele.

Vladimir Putin este un produs al altor impuri. Ceea ce nu a reușit pe cale pașnică a încercat să realizeze prin forță, pe cale militară. De fapt aceasta este strategia folosită de vreo 300 de ani, absolut niciodată asigutarea bunăstării cetățenilor proprii.

Dacă rușii ar avea astăzi ocazia să plece liberi în occident probabil un sfert un populație ar părăsi acest imperiul, tot așa cum au părăsit și România.

Degeaba ai petrol, gaze, cereale, dacă de ele nu beneficiază poporul ci o mână restrânsă de oligarhi ce au o singură calitate: slugărnicia.

Dar să revenim la titlu: SUA și statele occidentale precum Marea Britania, Italia, Germania, Franța sunt cele care au creat actualul sistem mondial de stabilitate și care generează bogăție. Vă place sau nu dar românii o duc cu mult mai bine deoarece se află în acest club. Sunt și părți negative? Atunci vedeți ce partide alegeți deoarece problema este mai degrabă internă, nu externă: la noi fură și se fură datorită politicienilor români, impostorii cu diplome false, escroci cu doctorate plagiate, infractori cu condamnări multiple.

SUA și lumea occidentală a fost dură de această dată, mai dură decât credea oricine. Vrei să beneficiezi de bunăstare, atunci respectă regulile care au creat bunăstarea. Vrei să beneficiez dar să te comporți ca un bandit internațional? Iată că nu se mai poate, așa că occidentalii au tăiat lui Putin și chiar poporului rus accesul la bunăstarea occidentală. Ce le rămâne dincolo de ea? Nimic, sărăcia din timpul războiului rece.

SUA a arătat degetul spre Putin și i-a spus clar: stai în colțul tău cuminte și nu mai lătra deoarece nu mai impresionezi pe nimeni.

Tu nu vezi, dragă Putin, că nu ești în stare să cucerești Ucraina, ce să mai vorbim să te bați cu cei mari?

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.