ȘTIRI

Statistica nu minte. Eșecul „României educate”: 135.000 de români sunt analfabeți

„România educată”, proiectul „de suflet” al președintelui Iohannis – după cum subliniază acesta în postările de pe Facebook, este, de fapt, un eșec de proporții, alături de ratarea intrării în spațiul Schengen. Dacă politicienii mint, statistica arată realitatea, iar realitatea este cruntă: 135.000 de români sunt analfabeți, iar și mai mulți sunt analfabeți funcțional, adică, mai precis, analfabeți cu diplomă.

Datele Institutului Național de Statistică arată că cei mai mulți analfabeți – persoane de peste 14 ani care nu știu să citească și să scrie în total populație de peste 14 ani – sunt în județele Giurgiu, Brăila, Călărași și Mureș. La polul opus sunt Gorj, Argeș și Bistrița Năsăud.

În acest context, Klaus Iohannis se laudă că a promulgat noile legi ale educației, care probabil vor distruge definitiv cea mai rămas din sistemul de învățământ românesc.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.