OPINIIȘTIRI

ȘANTAJ. Pentru că a scris de plagiatul lui Ciucă, jurnalistul Emilia Șercan a fost atacată. Poze intime și personale

ȘANTAJ. Pentru că a scris de plagiatul lui Nicolae Ciucă, jurnalistul Emilia Șercan a fost atacată în presă dar și șantajată.

Dar haideți să o luăm cu începutul ca să priceapă toată lumea.

Nicolae Ciucă a fost la un moment dat general al armatei române. După ce s-a pensionat foarte de tânăr și a obținut o pensie specială suficient de mare, s-a gândit să se apuce de politică. Așa a reușit să devină parlamentar PNL și apoi a fost numit ministru al apărării. Ulterior Cîțu a fost dat jos de Iohannis și trimis pe margine iar locul lui Cîțu a fost luat de Ciucă. Deci Nicolae Ciucă a devenit premier în timp ce Cîțu devenea un gunoi politic, călcat în picioare de Iohannis.

Acum fostul general are visuri mai mari, nu îi mai ajunge funcția de premier, o dorește și pe cea de președinte la PNL, căci așa și-a propus și Klaus Iohannis. Viitorul fost președinte în mod permanent a căutat slugi obediente, dar nu a găsit nici una la nivelul dorit de slugărnicie.

Dar Nicolae Ciucă, ca toți escrocii din politica românească, la un moment dat și-a dorit și un doctorat. Dacă toți proștii de prin politică făceau doctorate, spre exemplu fostul șofer Gabriel Oprea, de ce să nu se apuce și el? Sigur că Nicolae Ciucă în realitate nu doar că nu și-a scris singur teza de doctorat, dar nici nu știa până de curând ce scrie în ea. Așa se întâmplă când tu nu prea ai trecut pe la școală și alții au lucrat la teza ta.

Însă cine i-a luat banii ca să facă lucrarea în locul său era de asemenea un escroc, doar escrocii trag la escroci. Așa că lucrarea nu a fost una de calitate ci în bună parte copiată ca să iasă la număr.

Acum, Emilia Șercan a analizat teza de doctorat a domnului premier, fost general, Nicolae Ciucă, și a descoperit că zeci de pagini erau plagiate. Acest lucru a supărat mult pe cei care vedeau în actualul premier candidatul perfect la funcția de președinte al țării. Așa că imediat s-a activat în stat dar și prin presă un dispozitiv de atac și șantaj asupra jurnalistei Emilia Șercan.

Asupra ei au fost lansate mai multe amenințări iar procurorii nu au făcut nimic. Ba au făcut, au trimis către agenții care o atacau imagini din dosarul de cercetare penală. Așa se face că în presa din România au ajuns poze cu jurnalistul în ipostaze intime și personale. Nimic degradant pentru ea, însă degradant pentru Nicolae Ciucă și cei care au dus la îndeplinire misiunea.

Nu este normal ca un jurnalist să fie atacat și șantajat pentru că a avut curajul să vorbească de rău de un premier, chiar el și general, dar plagiator.

În țările sănătoase, civilizate, plagiatul se consideră furt intelectual, adică tot furt.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.