ȘTIRI

Românii din mediul rural nu au acces la servicii medicale: unul din 3 pacienți nu știe că suferă de diabet

Românii din mediul rural nu acces la servicii medicale deoarece niciunul dintre miniștrii Sănătății de până acum nu a luat măsuri în acest sens. Medicina preventivă este un concept străin pentru PSD și PNL. Statisticile arată că mai mult de jumătate din localitățile din România (53%) nu au niciun medic de familie sau au medici de familie insuficienți. 

Potrivit datelor, 328 de localități rurale din România nu au niciun medic de familie, iar 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu are niciun medic de familie.

Românii sunt bolnavi, dar nu știu că suferă de o afecțiune

O echipă de medici, asistente și elevi ai opt școli post-liceale sanitare au oferit servicii medicale unui număr de 1.258 de persoane din mediul rural, care sunt la zeci de kilometri depărtare de un spital. Ei au constatat că ​3 din 4 persoane au valori crescute ale colesterolului rău, principalul factor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare. De asemenea, una din 3 persoane cu diabet nu știe că suferă de această afecțiune.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.