ȘTIRI

Românii condamnă organizarea UNTOLD 2023

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, este subiectul unei controverse uriașe. Unul din românii care au mers la festival, Dinu Popescu, a făcut acuzații grave la adresa organizatorilor, într-o postare recentă pe blogul său.

Potrivit lui Popescu, participanții au fost tratați în mod scandalos la ediția din acest an. În primul rând, li s-a impus să plătească o taxă suplimentară de 100 de lei, pe lângă costul biletului, pentru a putea intra în perimetrul festivalului. În plus, se pare că numărul de bilete vândute a fost cu mult peste capacitatea locației, ceea ce a condus la situații deosebit de neplăcute pentru participanți.

„Din această cauză, seara trecută mulți dintre cei care au vrut să intre la concertul Imagine Dragons au fost ținuți în afara stadionului, iar înăuntru nu se putea respira. Oamenii s-au călcat în picioare la propriu, pentru a-și cumpăra o bere, pentru a merge la toaletă, pentru a ajunge în fața scenei,” a scris Popescu pe blogul său.

Organizatorii UNTOLD sunt, de asemenea, criticați pentru că nu ar fi investit niciodată proprii bani în proiect, ci și-ar fi umplut conturile cu profiturile rezultate. Bloggerul susține că evenimentul a fost inițial finanțat de Primăria Cluj, în condiții controversate, iar de atunci a primit sponsorizări din partea unor companii mari.

Popescu aduce în discuție, de asemenea, condițiile precare în care se desfășoară festivalul, situație comparabilă cu cea a festivalului Sunwaves. În pofida acestor neajunsuri, organizatorii îi tratează pe participanți ca pe „proști”, oferind sute de invitații gratuite influencerilor și oamenilor de afaceri care se pot relaxa în zona VIP.

În cele din urmă, bloggerul susține că media și politicienii susțin festivalul în ciuda numeroaselor probleme, inclusiv decesul unei persoane la Neversea, alt festival organizat de aceeași echipă.

Acuzațiile lui Dinu Popescu vin în contextul în care UNTOLD, deși popular în rândul tinerilor și al turistilor, a atras și nemulțumirile localnicilor, mulți dintre aceștia alegând să plece din oraș în perioada festivalului

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.