ȘTIRI

Rezumatul incompetenței politicienilor: în ultimii 10 ani, România a pierdut cel puțin 40.000 de doctori

Dacă n-ai bani sau nu ești ruda cuiva sus-pus, ești tratat cu indiferență – doar așa se explică faptul că o femeie a fost lăsată să nască pe stradă în România anului 2023. Dincolo de incompetență și lipsa de empatie a personalului din unitatea medicală, putem observa efectele exodului medicilor – nu sunt medici suficienți pe anumite secții.

Nu putem decât să speculăm pe marginea deficitului de medici specialiști pentru că Ministerul Sănătății nu deține o statistică.

În ultimii 10 ani, România a pierdut cel puțin 40.000 de doctori. Ministerul Sănătății, condus de incompetenții PSD, nu știe de câți medici specialiști are nevoie pentru a acoperi această lipsă. Prin urmare, nu poate elabora nicio strategie coerentă.

Valul masiv de plecări din sistemul de sănătate românesc a debutat odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Cei mai afectați sunt românii din județele mai puțin dezvoltate. În 2019, România avea un medic la 306 locuitori, potrivit INS. Situația este cu atât mai gravă în mediul rural unde, în același an unui medic îi reveneau 1.571 de locuitori.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.