ȘTIRI

PSD și PNL s-au opus eliminării pensiilor speciale. AUR și USR au vrut

PSD și PNL s-au opus eliminării pensiilor speciale nesimțit de mari. Este vorba despre pensiile speciale care au o valoare mai mare decât salariul președintelui României.

AUR a depus un proiect de lege în acest sens și USR a susținut acest proiect de lege, însă cele două partide nu au majoritatea necesară ca proiectele să treacă.

CCR a blocat eliminarea pensiilor speciale spunând că un drept o dată acordat nu mai poate fi eliminat. Sigur că nu este așa deoarece discutăm despre un privilegiu, nu un drept. Judecătorii de la CCR dispun și ei de pensii speciale și pensiile judecătorilor de la CCR sunt foarte mari, doar nu erau să își aprobe eliminarea propriilro pensiil.

AUR a depus un proiect de lege prin care să se impoziteze pensiile speciale cu 90% pentru valoarea care depășește salariul președintelui României, vorbim despre sute, poate chiar mii de persoane aflate în această situație. USR a susținut acest proiect de lege însă PNL și PSD s-au opus din nou.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.