ȘTIRI

PSD și Ciolacu. Pionii Washingtonului în politica românească

Neomarxismul este o ideologie care extinde sau retușează gândirile marxiste din secolul al XX-lea, de obicei prin încorporarea elementelor din alte tradiții intelectuale precum ”cancel culture”, ”politica woke”, LGBTQ, ”political correctness”, feminismul și anarhia, toate fiind importate din Occident de noul PSD reinventat al premierului Marcel Ciolacu. Neomarxismul se încadrează în cadrul mai larg al noii stângi ce încearcă să se reinventeze.

Transformarea unui partid politic este un proces complex și plin de semnificații, care poate fi influențat de o varietate de factori.

Trecerea PSD de la suveranism la neomarxism

Politica democrată din Statele Unitee reprezintă un model pentru Partidul Social Democrat din România. Primii pași au început prin transformarea postului Antena3 patronat de Dan Voiculescu. Dacă Antena3 era considerat un post suveranist acest lucru mai poate fi spus astăzi. Antena 3 a fost portavocea PSD încă de la înființare, iar transformarea sa este strâns legată de transformarea PSD.

Antena 3 a devenit oficiosul CNN în România, o portavoce a neomarxismului american, fapt care se reflectă azi în politicile PSD-ului condus de Marcel Ciolacu.

În acest context, transformarea Partidului Social Democrat (PSD) sub conducerea lui Marcel Ciolacu într-un partid cu tendințe neomarxiste reprezintă o schimbare semnificativă în direcția ideologică a partidului.

Datorită evoluției PSD către neomarxism în România a rămas teren propice pentru partide suveraniste precum Alianța pentru Unirea Românilor. Practic AUR-ul lui George Simion cucerește la pas teritoriul lăsat liber de PSD prin trecerea sa la neomarxism.
Transformarea PSD într-un partid neomarxist ar putea aduce o redefinire a conceptului de luptă de clasă în contextul actual, inclusiv recunoașterea noilor forme de inegalitate și exploatare. PSD a crezut că trecerea sa către neomarxism ar putea atrage un nou segment de alegători, inclusiv pe cei care împărtășesc valorile și perspectivele neomarxiste importate din Occident, inclusiv sprijinul partenerului strategic Statele Unite ale Americii.

Baronii locali ai PSD sunt învechiți și lipsiți de idei inovatoare astfel trecerea PSD către curentul neomarxist a fost lăsată pe mâna conducereii lui Marcel Ciolacu, care a și readus partidul la guvernare cu ajutorul președintelui Klaus Iohannis. Baronii nu au reacționat la această transformare deoarece pe ei îi interesează doar resursele statului. Atâta timp cât au acces la bugetul statului conducerea PSD de la București nu este deranjată de viperele veninoase care sug sângele națiunii.

Unii social-democrați ar putea acuza partidul de abandonarea tradițiilor și valorilor sale anterioare, dar nimeni nu mișcă în fața premierului Ciolacu având în vedere că acesta se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale din anul 2024, conform înțelegerii realizate cu generalul Lucian Pahonțu și Klaus Iohannis.
Transformarea într-un partid neomarxist influențează relațiile cu alte partide politice, guverne și organizații internaționale, iar miza lui Marcel Ciolacu este sprijinul din SUA, sprijin pe care mizează și în campania prezidențială din 2024. PSD-ul lui Marcel Ciolacu execută ordinele venite de la Washington, astfel partidul a devenit o portavoce a Ambasadei SUA la București. PSD susține Ucraina în războiul cu Rusia, iar statul român a devenit cal de bătaie pentru exportul cerealelor din țara vecină. Toată infrastructura statului român a fost pusă la dispoziția cerealelor ucrainene, astfel Marcel Ciolacu a reușit să intre în grațiile SUA

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.