Thursday, June 17, 2021


Protest impresionant la Constanța: românii au cerut stoparea vânzării PORTULUI

Un număr impresionant de români cu steaguri tricolore s-au adunat astăzi în fața prefecturii din Constanța. Evenimentul a început la…

By admin , in ARTICOLE OPINII , at februarie 27, 2021 Etichete: ,

Un număr impresionant de români cu steaguri tricolore s-au adunat astăzi în fața prefecturii din Constanța. Evenimentul a început la ora 15.00 și participanții au avut o singură revendicare de adresat celor care conduc România și județul: stoparea procesului de vânzare, de înstrăinare a portului Constanța.

România dispune de un activ extraordinar ce asigură economiei un acces direct la Marea Neagră și automat la oceanele lumii. Acest lucru înseamnă trafic ieftin de marfă din România și spre România. La momentul de față portul Constanța aparține statului și reprezintă un activ extrem de important, strategic, ce valorează câteva zeci de miliarde de euro.

Astăzi nu există nici o companie privată din Europa ce ar putea cumpăra sau administra portul Constanța, însă mai multe state sunt interesate de preluare prin companii paravan. Austria, Rusia sau Olanda reprezintă doar o parte din țările care țintesc spre acest bun care aparține românilor, de unde și șantajul cu împiedicarea intrării în spațiul schenghen.

Guvernul condus de Florin Cîțu este un guvern însă șantajat de către cineva sau cu ceva, din moment ce dorește să predea acest bun extrem de important pentru români. Dacă timp de 31 de an am reușit fără să vindem portul, se poate continua sub administrarea statului și să îl facem și mai profitabil.

Florin Cîțu, cel care a îndatorat România peste măsură, împreună cu necalificații de la PNL și de la USR, nu știu decât un singur lucru: să vândă și să cheltuiască de aiurea, nu știu să administreze.

Doar că portul odată vânzut el nu va mai aparține Românilor și se urmărește cedarea acestuia pe nimic. Numai activele imobiliare reprezintă câteva miliarde de euro, formate din terenuri și clădiri ce aparțin românilor.

Au mai vorbi și alții de mari investitori strategici. Mai știți când au spus că cedarea industriei metalurgice va aduce numai performanță și bunăstare? Acum 15 ani România producea oțel pentru consumul intern și mai și exporta. La acest moment cumpărătorii aceea strategici au demonstat fabricile și au dat materialele la fier vechi. Intenția a fost doar de a elimina concurența existentă. Cătușele pot suna mai apoi, asta nu înseamnă că mai întoarcem ceva din ceea ce s-a distrus. Și atunci am primit garanții scrise, ni s-au arătat prevederi din contracte, și ce… distrugerea s-a făcut, oamenii au fost dați afară și am asistat la distrugerea unei întregi industrii. Acum România este importator de produse din oțel, nu se mai produce deloc în România.

Cam acesta a fost tiparul permanent și nu există nici măcar un singur exemplu de succes.

Practic cineva urmărește să ia un comision extrem de mare prin vânzarea portului Constanța. Procurorii ar trebui deja să cerceteze acest lucru, să nu mai aștepte să se comită un nou viol asupra României.

Comments