ȘTIRI

Profesorul Coșea critică propunerea de reformă a guvernului: Fără viziune pe termen lung

Prețurile la combustibil cresc într-un ritm alarmant, după o perioadă de stagnare, și explicațiile profesorului de economie, Mircea Coșea, nu sunt deloc încurajatoare. Potrivit acestuia, creșterea prețului carburanților este rezultatul unei politici globale susținute de Arabia Saudită, Rusia și Iran, cei mai mari producători și exportatori de petrol. Situația este amplificată și de conflictul din Ucraina, care nu dă semne de a se încheia în curând.

Conform profesorului Coșea, creșterea prețului este previzibilă, având în vedere mișcările de pe piața internațională a combustibililor. Arabia Saudită, Rusia și Iran joacă un rol important în această politică globală, iar fluctuațiile pe piață vor continua în viitoarele luni. Această situație va afecta întreaga economie românească, în special transportatorii, care vor resimți creșterea prețului la combustibil în toate aspectele activității lor. Chiar și în campania de toamnă, consumul de combustibil va rămâne ridicat, deoarece automobilul a devenit o necesitate pentru mulți români.

În ceea ce privește reforma propusă de Guvern, profesorul Coșea este sceptic și o consideră mai degrabă o politică de austeritate. Aceasta se concentrează pe strângerea imediată de fonduri, fără a lua în considerare consecințele pe termen lung. Tăierile de cheltuieli vor duce la dezorganizare și vor crește deficitul bugetar. Profesorul Coșea consideră că este necesară o abordare mai clară și mai bine direcționată pentru a rezolva deficitul bugetar, fără a afecta mediul de afaceri și mediul economic într-un mod negativ.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.