ȘTIRI

Prim-vicepreședintele AUR: Ne opunem ferm majorării taxelor în domeniile construcțiilor, agriculturii, horeca și IT!

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a reiterat că partidul Alianța pentru Unirea Românilor se opune ferm majorării taxelor în domeniile construcțiilor, agriculturii, horeca și IT. Declarația a fost făcută în contextul protestelor anunțate de organizațiile profesionale și sindicatele din aceste sectoare.

Lulea susține că pericolul intrării în faliment amenință companiile din aceste domenii. El atrage atenția că guvernul nu înțelege decât vocea străzii și îndeamnă mediul de afaceri și angajații să își exprime punctul de vedere prin proteste publice.

În ceea ce privește creșterile de taxe anunțate de guvern, acestea pot avea consecințe devastatoare. Industria construcțiilor ar putea fi blocată deoarece renegocierea contractelor existente implică un proces îndelungat, iar costurile crescute pot afecta lucrările în desfășurare. Aproape jumătate din volumul lucrărilor din construcții provine de la instituții ale statului, ceea ce complică și mai mult situația. Sectorul privat nu este ferit de probleme, deoarece va fi obligat să suporte creșteri ale costurilor pentru lucrările deja contractate. Potrivit lui Lulea, guvernul ar trebui să facă reforme în aparatul de stat și să reducă costurile nejustificate în loc să impună mai multe taxe companiilor care contribuie la bugetul național.

Riscul crescut cauzat de majorarea taxelor ar putea acutiza criza din piața imobiliară, deja afectată de scumpirea creditelor bancare.

Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, este un specialist de marcă în domeniul construcțiilor, având titlul de doctor în ingineria construcțiilor și experiență ca antreprenor în acest sector. El atrage atenția că singura soluție rațională pentru depășirea crizei economice din România este reformarea administrației publice și reducerea cheltuielilor cu personalul, prin eliminarea clientelei politice care împovărează aparatul de stat.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.