ȘTIRI

Prețul alimentelor, în creștere: Guvernul Ciolacu le mai dă românilor 5 lei în plus la tichetele de masă

Inflație, creșteri de prețuri și facturi mai mari. Cu aceste probleme s-au confruntat românii încă din primele luni ale acestui an. Guvernele PSD-PNL n-au luat niciun fel de măsuri, deși aveau pârghiile necesare. După aproape 8 luni de zile, Marcel Ciolacu a anunțat că, printr-o ordonanță de urgență ce va fi aprobată astăzi, valoarea tichetelor de masă va crește cu 5 lei, de la 30 de lei la 35 de lei. În plus, începând cu ianuarie 2024, valoare tichetelor va ajunge la 40 de lei.

„Creștem valoarea tichetelor de masă. Măsura anunțată deja din prima săptămână de guvernare e o prioritate pentru acest mandat. Majorăm valoarea tichetelor de la 30 la 35 de lei lunar, începând cu 1 august, și vom ajunge la 40 de lei pe lună, de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”, a spus Ciolacu. 

Acești politicieni consideră că 35 de lei sunt suficienți pentru a asigura o masă decentă românilor pe parcursul unei zile de muncă, deși parlamentarii au parte de o masă sățioasă pentru care plătesc o sumă derizorie – borșul țărănesc cu legume nu costa mai mult de 2,75 lei, iar pentru un piept de pui la grătar se plătea doar 4,5 lei sau 5,5 lei pentru un file de șalău. 

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.