ȘTIRI

Președintele Iohannis se pregătește pentru un nou turneu exotic: Africa

Președintele Klaus Iohannis are în plan un turneu în Africa spre finalul acestui an, în cadrul căruia intenționează să viziteze mai multe state, inclusiv Africa de Sud, conform unor surse guvernamentale.

Această vizită se desfășoară în colaborare cu alți lideri din Uniunea Europeană și urmărește atât obiective comune ale UE, cât și interese naționale, conform surselor menționate.

Africa reprezintă una dintre prioritățile UE în ceea ce privește dezvoltarea economică, datorită creșterii demografice și a resurselor naturale necesare în producția de echipamente tehnologice și automobile electrice.

Ultima vizită a unui președinte român în Africa de Sud a avut loc în 2003, în timpul mandatului lui Ion Iliescu, conform informațiilor prezentate pe site-ul Ministerului de Externe.

În cursul acestui an, președintele Iohannis a efectuat deja turnee în Asia (Japonia și Singapore) și America de Sud (Brazilia, Chile și Argentina).

Echipa noastră de la Propublica.ro va urmări cu atenție această călătorie a președintelui și vă va ține la curent cu informații actualizate despre evoluția evenimentelor și importanța acestui turneu în contextul relațiilor României cu statele africane.

Sursa: Propublica.ro

Stanescu Ioana

Ioana Stănescu este o jurnalistă cu experiență în investigații și dezvăluiri sociale, recunoscută pentru abordarea sa curajoasă și dedicarea față de aducerea adevărului în fața publicului.