ȘTIRI

Președintele AUR, George Simion, avertizează asupra impactului devastator al ordonanței pregătite de Guvernul Ciolacu asupra economiei românești!

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), critică vehement Guvernul Ciolacu pentru o ordonanță de urgență care, susține el, va duce la falimentul a peste un sfert din companiile românești începând cu luna septembrie.

Într-o declarație încărcată de indignare, Simion acuză Guvernul de a duce la ruină microîntreprinderile, IMM-urile și firmele românești, lăsând de înțeles că politicile acestuia favorizează multinaționalele. În plus, el afirmă că administrația Ciolacu tergiversează modificările legislative care ar impozita multinaționalele cu 1%.

„Nu da ordonanța asta pentru că pui pe butuci afacerile românești, în loc să faci ce ai zis tu: că multinaționalele trebuie să plătească.”, a exclamat Simion, sugerând că soluția pentru a alimenta bugetul țării ar fi reducerea aparatului bugetar.

Simion a mai exprimat îngrijorare cu privire la efectele negative pe care ordonanța le-ar putea avea asupra sectoarelor construcțiilor și agriculturii, unde mai există încă angajamente legale.

Președintele AUR a dezvăluit că Guvernul ar intenționa să promulge ordonanța în august, când mulți oameni sunt în concediu, limitând astfel oportunitatea pentru o reacție spontană sau proteste.

În final, Simion îndeamnă la adoptarea propunerii AUR de a crește salariul minim brut la 5.000 de lei, cu o taxare de 1.100 de lei. El argumentează că această măsură ar permite românilor să continue să lucreze în țară, în contradicție cu abordarea Guvernului Ciolacu, care, susține el, împovărează lucrătorii cu taxe exagerate de 47% și ar putea duce la falimentul multor firme românești.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.