ȘTIRI

Pompierii, victimele abuzurilor din IGSU: Acuzații grave la adresa lui Raed Arafat

Din interiorul STS, organismul care gestionează serviciul de urgență 112, vin acuzații năucitoare la adresa lui Raed Arafat, care s-ar servi de anumite apeluri pentru a-și lustrui imaginea publică. Dezvăluirile sunt făcute de chiar fosta purtătoare de cuvânt a STS, col. Daniela Tobă, într-o postare pe Facebook.

”Ar fi fain ca nişte foste cadre din 112 să povestească cum erau direcţionate apelurile 112 legate de cazuri spectaculoase către SMURD, astfel încît Arafat să poată chema presa şi să se erijeze în mare salvator. Asta în timp ce submina de zor activitatea Ambulanţei pentru a pune mîna pe instituţie, ocazie cu care trebuie să-mi scot pălăria în faţa doamnei Grasu (șefa serviciul Ambulanței n.n.) care a rezistat eroic presiunilor. Şi poate ar fi la fel de fain ca nişte foşti angajaţi din MAI să povestească despre implicările brutale ale lui Arafat în nenumărate achiziţii dubioase de-a lungul anilor. Că d-aia a şi fost permanent susţinut de sistem, nu doar fiindcă are nişte epoleţi sub pulover.

Şi poate nişte medici ar putea să povestească de ce au respirat uşuraţi cînd Arafat a zburat din ministerul sănătăţii. Am avut la APSF, în urmă cu niscai ani buni, cîteva cazuri legate de pompieri şi de abuzurile din IGSU, ocazie cu care am putut afla inclusiv despre lipsurile serioase şi ordinele tembele cu care aceşti oameni se confruntă zilnic. Poate şi aici ar trebui ca nişte foşti pompieri să iasă să povestească, fiindcă nimic nu s-a schimbat de atunci.

Sînt mulţi, foarte mulţi cei care ar avea cîte ceva de spus despre acest despot căruia i s-a dat mînă liberă şi la picioarele căruia s-au ploconit media şi politicienii. Un prefabricat, un construct de imagine fără nici un fel de substanţă. Un mincinos fabulos. Un pericol pentru sistemul de urgenţă, construit şi acesta după chipul şi asemănarea lui, cu serioase probleme ale mecanismelor de funcţionare, precum şi pentru vieţile oamenilor în nevoie de ajutor, aşa cum s-a văzut de prea multe ori şi despre care am tot scris, chiar şi în anii cînd ploconeala era maximă şi românii chiar aveau convingerea că individul ăsta e ditamai salvatorul naţiunii. Însă am aşa, un feeling super optimist, că de data asta i s-a cam înfundat.

Pompierii sînt printre cei mai curajoşi oameni din ţara asta. Să capete acum curaj şi în a ridica fruntea, nu numai în a stinge incendii, fiindcă e vorba, în fapt, de însăşi viaţa lor. În oricare altă ţară, pompieri răniţi lăsaţi pe caldarîm şi căşti topite ar duce responsabilii direct la puşcărie” mai scrie colonelul(r) Tobă

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.