ȘTIRI

Pensionarii umiliți de PSD și PNL – Au renunțat la carne, prețul s-a dublat în 4 ani

România se confruntă cu o realitate amară: importăm peste 70% din carnea de porc consumată, în timp ce agricultura locale este împinsă spre faliment.

Această situație, care subliniază dependența crescândă de piața externă, este amplificată de o serie de politici guvernamentale ineficiente, marca PSD-PNL, ce au condus la un declin alarmant al sectorului zootehnic autohton.

EFECTELE GUVERNĂRII PSD – PREȚUL CĂRNII S-A DUBLAT

Prețul cărnii de porc s-a dublat față de 2020, transformând acest produs de bază într-un lux pentru majoritatea românilor.

În timp ce peste 80% din carnea de porc consumată provine din importuri, fermele românești sunt nevoite să arunce cerealele nevalorificate din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate și a sprijinului guvernamental pentru procesare și conservare.

Prețurile continuă să crească, iar pâinea, la fel ca carnea, și-a dublat prețul, punând o presiune și mai mare pe bugetele deja încordate ale cetățenilor.

Această creștere exorbitantă a prețurilor la alimente de bază afectează în mod disproporționat pensionarii, care au fost forțați să renunțe la carne, un produs pe care acum îl consideră un lux, prețul acestuia dublându-se în doar patru ani.

Deși guvernarea PSD-PNL se laudă cu creșterea pensiilor cu 13%, acest avans este insuficient în fața inflației galopante care a dublat prețurile.

Pensiile speciale, în contrast, continuă să rămână la niveluri exorbitante, arătând o discrepanță flagrantă între realitățile economice ale diferitelor straturi sociale.

Lipsa de viziune strategică și de măsuri concrete pentru stimularea producției interne de carne de porc nu face decât să agraveze dependența de importuri și să submineze securitatea alimentară a țării.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.