ȘTIRI

Pensia specială a premierului Nicolae Ciucă va crește cu aproximativ 2.000 de lei. Un milion de români vor primi 125 de lei

Guvernul PSD-PNL a decis să crească pensiile cu același procent deși acest lucru va duce la creșterea inechității sociale.

În ciuda faptului că PSD a susținut un discurs populist prin care a declarat că pensiile mici vor crește mai mult decât cele mari, acest lucru nu s-a întâmplat. Marcel Ciolacu mimează opoziția deși se află la putere și are toate pârghiile necesare pentru a corecta anumite dezechilibre economice și sociale.

Pensia specială a lui Nicolae Ciucă este de aproximativ 18.000 de lei, adică cât 18 pensii normale mici.

Pensia specială a lui Nicolae Ciucă nu este o pensie de contributivitate, este o pensie venită pentru că așa au decis politicienii români care au condus țara în ultimii 33 de ani.

Pensia acestuia va crește, așa cum au promis, cu 12,5%, adică cu aproximativ 2.000 de lei. Creșterea este una mare și inechitabilă în condițiile în care peste 1 milion de români au o pensie mai mică sau egală cu 1.000 de lei. Acești pensionari vor primi la pensia pe care o au doar 125 de lei, adică o sumă foarte mică și care nu va ajuta bătrânii țării să facă față creșterilor mari de prețuri, unele și aproape dublate.

AUR propusese o creștere în sumă egală a tuturor pensiilor, spre exemplu cu 500 de lei. În acest fel cei cu pensii mici erau ajutați mai mult dar și cei cu pensii mari ar fi fost mulțumiți.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.