Sunday, January 29, 2023


Pensia specială a premierului Nicolae Ciucă va crește cu aproximativ 2.000 de lei. Un milion de români vor primi 125 de lei

Guvernul PSD-PNL a decis să crească pensiile cu același procent deși acest lucru va duce la creșterea inechității sociale. În…

By admin , in ARTICOLE , at decembrie 3, 2022

Guvernul PSD-PNL a decis să crească pensiile cu același procent deși acest lucru va duce la creșterea inechității sociale.

În ciuda faptului că PSD a susținut un discurs populist prin care a declarat că pensiile mici vor crește mai mult decât cele mari, acest lucru nu s-a întâmplat. Marcel Ciolacu mimează opoziția deși se află la putere și are toate pârghiile necesare pentru a corecta anumite dezechilibre economice și sociale.

Pensia specială a lui Nicolae Ciucă este de aproximativ 18.000 de lei, adică cât 18 pensii normale mici.

Pensia specială a lui Nicolae Ciucă nu este o pensie de contributivitate, este o pensie venită pentru că așa au decis politicienii români care au condus țara în ultimii 33 de ani.

Pensia acestuia va crește, așa cum au promis, cu 12,5%, adică cu aproximativ 2.000 de lei. Creșterea este una mare și inechitabilă în condițiile în care peste 1 milion de români au o pensie mai mică sau egală cu 1.000 de lei. Acești pensionari vor primi la pensia pe care o au doar 125 de lei, adică o sumă foarte mică și care nu va ajuta bătrânii țării să facă față creșterilor mari de prețuri, unele și aproape dublate.

AUR propusese o creștere în sumă egală a tuturor pensiilor, spre exemplu cu 500 de lei. În acest fel cei cu pensii mici erau ajutați mai mult dar și cei cu pensii mari ar fi fost mulțumiți.

Comments