ȘTIRI

Parchetul a decis că Simion avea dreptate. Poliția a comis un abuz împotriva președintelui, Bode va avea mari probleme

Parchetul a trimis o înștiințare către George Simion, președintele AUR, și prin care se preciza că nu există fapte cu caracter infracțional ale acestuia și că avea dreptul de a conduce pe drumurile publice deoarece permisul său nu era suspendat.

Iată că parchetul spune că George Simion avea dreptate.

Despre ce este vorba mai exact. În data de 30 septembrie liderul AUR a fost reținut de poliție. Acesta a fost informat că ar fi condus pe drumuri publice cu permisul de conducere suspendat. Președintele AUR a susținut încă de atunci că informațiile sunt false și acuzațiile fac parte dintr-o campanie anti-AUR orchestrată de oponenții politici. Cu toate acestea agenții de poliție au comis un abuz și l-au reținut pentru 90 de minute pe președintele AUR. Cum a fost posibil ca un demnitar al statului român să fie reținut fără a exista baza legală nu se poate susține. Reținerea unui deputat se poate face numai în cazuri extrem de grave și după înștiințarea ministrului justiției și a camerei din care acesta face parte. În caz contrar reținerea este ilegală. Lui George Simion nu i s-a precizat baza legală a reținerii.

Parchetul spune negru pe alb că totul a fost o minciună și că președintele George Simion a avut dreptate: acesta avea carnet de conducere valabil și nu exista nici un drept din partea poliției române ca să comită acest abuz împotriva lui George Simion.

Totul s-a petrecut înaintea protestului din data de 2 octombrie și la care au participat peste 10.000 de persoane. S-a încercat distrugerea protestului prin distrugerea imaginii organizatorului. Au reușit doar parțial.

Dar realitatea este una singură: poliția română nu face dreptate cetățenilor, a devenit un instrument folosit de către politicieni împotriva celorlalți cetățeni. Poliția română este folosită de cei care o conduc pentru a opera acțiuni politice, pentru a-și amenința și elimina oponenții politici. Și de această dată s-a dovedit că a fost așa.

O asemenea acțiune nu se făcea de agenți fără a exista o comandă venită de la cel mai înalt nivel, ori cel mai înalt nivel este conducerea ministerului de interne, respectiv Lucian Bode. De asemenea Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă sau Klaus Iohannis nu pot fi străini de aceste acțiuni deoarece dacă ar fi situația este la fel de gravă: ei nu pot controla rețelele de infractori din interiorul statului român.

Asupra poliției române se aduce o mare rușine prin acțiunea desfășurată, dar imaginea poliției este oricum compromisă zilnic prin modul în care se comportă o parte din cei înregimentați în aparatul ministerului de interne.

Presa a preluat la acel moment informația și a terfelit imaginea publică a lui George Simion. Acesta a solicitat public ca articolele să fie corectate sau eliminate și informația să fie dezmințită. Presa din România este plătită cu sute de milioane de lei în fiecare an. Plata se face de către partidele politice, respectiv de către PSD și PNL.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.