ȘTIRI

Ministrul Muncii: Legea pensiilor reprezintă o prioritate pentru Guvern. Eliminarea pensiilor speciale, nu

Guvernul Ciolacu tărăgănează eliminarea pensiilor speciale, în ciuda recomandărilor făcute de experții Băncii Mondiale. De reformare sistemului de pensii atârnă acordarea celei de-a treia tranșe din PNRR. Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a avut marți o discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă.

A trecut mai bine de jumătate de an de la publicarea recomandărilor făcute de Banca Mondială cu privire la reformare sistemului de pensii. Deși una dintre recomandări se referea la eliminarea pensiilor speciale, PSD și PNL au încercat să evite adoptarea unei astfel de măsuri nepopulare în rândul pensionarilor de lux.

Dacă obiectivul PSD și PNL ar fi cu adevărat eliminarea pensiilor speciale – care ar avea un impact pozitiv semnificativ asupra bugetului de stat – ar fi votat oricare proiect de lege depus de opoziție care viza impozitarea cu 90% a acestor pensii nesimțite. Toate aceste inițiative au fost însă respinse atât de Senat, cât și de Camera Deputaților.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.