ȘTIRI

Militarii români zboară în sicrie de fier vechi de 50 de ani

Un avion și un elicopter s-au prăbușit în această săptămână. Opt ostași și-au găsit sfârșitul, 11 copii au rămas fără un părinte.

Echipamentele cu care zburau erau avioane MIG și elicoptere PUMA. Ambele echipamente aveau mai mult de 30 de ani de când au ieșit din fabrică.

România dispune de tehnică militară veche de 50 de ani. Uneori s-a mimat un proces de modernizare, dar ce să modernizezi la ceva ce ar trebui să fie la fier vechi? În realitate modernizările au fost țepe financiare date românilor.

Chiar și echipamentele cumpărate sunt vechi. De exemplu ultimele avioane cumpărate au costat jumătate de miliard de euro, dar acestea erau date la casat, adică nu mai erau bune. Ca să justifice de ce dăm de 15 ori mai mult decât fac s-a mimat un proces de modernizare.

Cam așa e toată armata română: banii, 2% din PIB, au fost în realitate furați, devalizați. Cum s-au furat banii de spitale s-au furat și cei de armament.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.