ȘTIRI

Lovitură pentru mafia PNL din Iași. Corupția fără precedent iese la lumină în ancheta DNA

Trei angajaţi ai Primăriei municipiului Iaşi – un director, un şef de serviciu şi un consilier – sunt urmăriţi penal de către procurorii DNA pentru infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ei fiind acuzaţi că au inserat în caietul de sarcini aferent contractului pentru organizarea Revelionului 2022-2023 cerinţe care permiteau unei singure firme să participe la procedura legală. Alături de cei trei, au fost puşi sub urmărire penală şi firma respectivă şi un reprezentant al acesteia. Contractul atribuit respectivei societăţi valorează peste jumătate de milion de lei.

Cei trei funcţionari din cadrul Primăriei Iaşi urmăriţi penal de DNA sunt directorul Direcţiei Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională din cadrul Primăriei Iaşi, Vasile Tiron, şefa Biroului Evenimente Publice din cadrul Primăriei municipiului Iaşi, Alina Alexandrina Cepoi şi un consilier din cadrul Biroului Evenimente Publice Marius Cătălin Boţoiu, acuzaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alături de cei trei, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL şi faţă de un reprezentant legal al acestei firme în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.