ȘTIRI

Lovit de beția puterii, Polițeanu trădează USR. Drulă a pierdut jumătate din parlamentari, au ajuns o epavă

Lovit de beția puterii, deputatul Mihai Polițeanu trădează USR. Cătălin Drulă, actualul președinte al partidului, a pierdut jumătate din parlamentari, au ajuns o epavă.

Mihai Polițeanu este, ne scuzați, era, parlamentar USR de Prahova. Acum USR nu mai are deputat de Prahova deoarece acesta și-a trădat partidul și pe votanți.

Mihai Laurențiu Polițeanu, deputat de Prahova, a absolvit Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti. Apoi, a făcut un master în Studii ale Naţionalismului la Central European University (CEU) din Budapesta.

Mihai Polițeanu a fost membru fondator şi director executiv al mişcării civice Iniţiativa România și inițiator al proiectului de reformă electorală „Oameni noi în politică”.

A lucrat la Parlamentul European, a fost manager de proiect în cadrul fundaţiei Freedom House România (proiecte pe justiţie şi anticorupţie), consilier al ministrului Justiţiei, ofiţer de comunicare în cadrul Societăţii Academice din România și asistent la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti.

Activist civic timp de 17 ani, a luptat pentru statul de drept, independența justiției, măsuri anticorupție, transparența instituțiilor publice, guvernare deschisă și drepturile omului. În Parlament, propune soluții pentru toate aceste misiuni în care crede cu tărie.

Există o boală și ea se numește beția puterii. Parlamentarii, politicienii se îmbată cu această beție și ea este cea care îi doboară. AJung repede sus, încep să amețească și nu se mai comportă normal, lucrurile negative din interiorul lor se accentuează. Acest lucru îi face să se piardă și se prăbușesc de sus și niciodată nu își mai revin.

Mihai Laurențiu Polițeanu nu se consideră un trădător, dar după toate criteriile el este un trădător. Dacă românii l-au ales pe o listă atunci să stea acolo.

Lordul David Owen, medic și politician englez, autor al deja celebrei cărți „BOLNAVI LA PUTERE” a reușit să aducă în atenția cititorilor un manifest contra inconștienței cu care politicieni bolnavi fizic și/sau psihic preiau și dețin funcții de putere de prim rang, periclitând soarta națiunilor lor sau a omenirii. Sindromul HYBRIS sau „Beția Puterii” se manifestă ca o sumă de trăsături și simptome la o serie de oameni politici, care aflându-se la putere, își schimbă comportamentul, datorită unor profunde modificări ale stării mentale.

Poliţeanu precizează, pe pagina sa de Facebook, faptul că 103 semnatari ai unei scrisori deschise, între care se numără şi el, au decis să demisioneze din USR. „Noi, cei peste 100 de semnatari ai acestei scrisori deschise, membri ai USR Prahova, am decis astăzi să ne dăm împreună demisia din USR, având în vedere acapararea filialei de către un grup de şoportunisti care, cu sprijinul activ al conducerii naţionale a USR, au decis să pună filiala în subordinea PNL Prahova şi a baronului Iulian Dumitrescu. Mulţi alţi colegi îşi vor da demisia individual sau se vor retrage definitiv din activitatea filialei. Majoritatea din Biroul Naţional al USR şi presedintele Drulă au ales, fie din cinism politic, fie din lipsă de viziune, să pună pe primul loc promovarea unor indivizi obedienţi echipei majoritare din Biroul Naţional al USR, dar şi PNL-ului, în detrimentul democraţiei interne, valorilor şi intereselor legitime ale USR în Prahova, dar şi al votanţilor noştri”, arată sursa citată.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.