ȘTIRI

Janna D’Art, influencer vegan, a decedat din cauza malnutriției și epuizării după ani de alimentație exclusiv cu fructe tropicale crude

Influencerul vegan raw food Janna Samsonova, cunoscuta pentru ca traia cu o dieta bazata pe fructe exotice, a murit de foame si epuizare. Ea avea 39 de ani. Janna, originara din Rusia, locuia in Malaezia de cinci ani, urmand o dieta raw vegana in intregime, care includea in principal fructe, germeni din seminte de floarea-soarelui, smoothie-uri de fructe si sucuri, potrivit Yahoo News Australia.

Samsonova, care promova frecvent alimentele crude pe retelele de socializare, unde era cunoscuta de milioanele ei de urmaritori sub numele de Janna D’Art pe TikTok, Facebook si Instagram, a murit subit pe 21 iulie.

A murit de foame

Potrivit declaratiei facute de mama sa, Vera Samsonova, pentru ziarul rusesc Vecherniaia Kazan, Samsonova ar fi sucombat din cauza unei „infectii de tip holera”, care a fost agravata si mai mult de dieta sa vegane, care a dus la epuizarea organismului sau.

In ultimele luni de viata, prietenii Samsonovei au observat ca obiceiurile sale alimentare devenisera semnificativ si ingrijorator de restrictive.

Janna a aderat la o dieta vegana timp de aproximativ zece ani. Initial, ea si-a permis consumul ocazional de peste si lactate inainte de a trece la un stil de viata complet vegan.

Pe masura ce timpul trecea, obiceiurile alimentare ale Jannei au devenit din ce in ce mai extreme si mai restrictive. Potrivit Time News, un prieten a dezvaluit ca, in ultimii sapte ani, ea a consumat exclusiv durian, un fruct tepos cunoscut pentru mirosul sau puternic.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.