ȘTIRI

Își bat joc de români. Ciolacu are pantofi de 1.500 de euro și crește taxele la firme

Contrastul din societatea românească este mai puternic ca niciodată. În timp ce Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), își etalează pantofii de lux, în valoare de 1.500 de euro, micile întreprinderi autohtone se zbat sub povara unor taxe tot mai mari, impuse de guvernarea pe care o conduce. Aceasta este imaginea pe care o oferă actuala clasă politică românească, un scenariu dezolant al disprețului față de cetățeni.

Costumul scump și încălțămintea de lux a lui Ciolacu nu reprezintă doar un simbol al inegalității sociale, dar ilustrează în același timp insensibilitatea politicienilor față de realitățile economice cu care se confruntă majoritatea românilor. Într-o țară în care salariul mediu abia depășește 600 de euro, suma exorbitantă cheltuită de liderul PSD pe o pereche de pantofi subliniază prăpastia dintre clasa conducătoare și cetățenii de rând.

Paradoxul se amplifică în contextul economic actual. În ciuda dificultăților generate de criza economică, guvernarea PSD a optat pentru mărirea taxelor pentru firmele românești. Acest gest pare a fi o palmă dată întreprinzătorilor care se străduiesc să mențină pe linia de plutire micile și mijlociile afaceri, într-un mediu economic deja instabil.

Majorarea taxelor este prezentată de guvern ca o soluție la problema deficitului bugetar și la finanțarea programelor sociale. Totuși, vocile critice sugerează că aceasta decizie nu reprezintă altceva decât o încercare a PSD de a-și finanța interesele pe spinarea firmelor românești.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.