ȘTIRI

Întâlnire Șoșoacă-Ciolacu: Se cere oprirea Caravanei Medicale AUR

Senatorul Diana Șoșoacă a anunțat după ce a fost primită în audiență la premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, că ministrul Alexandru Rafila vrea să autorizeze Caravana medicală AUR printr-o ordonanță de urgență pentru că are o înțelegere cu partidul AUR.

Ea a atras atenția asupra mai multor acte aflate la Ministerul Sănătății în transparență publică care conțin prevederi inacceptabile la adresa cetățenilor, precum vaccinarea obligatorie sau transferul datelor personale către terți, în țară sau chiar în străinătate.
”În loc să facă acolo cabinete medicale, Rafila autorizează caravane medicale mobile ca să ajute AUR”, a spus Diana Șoșoacă într-un live din fața Guvernului, care îl acuză pe Rafila că își caută un loc pe listele AUR dacă își pierde locul din PSD.

Diana Șoșoacă a fost în această seară în audiență la premierul Marcel Ciolacu pentru a-i pune în vedere pericolul legat de noile legii ale vaccinării, dar și legat de faptul că prin caravana mobilă se colectează datele cu caracter personal ale cetățenilor, iar acele date pot fi distribuite apoi către terți.

Președintele S.O.S. România i-a cerut din nou demisia ministrului Sănătății și spune că i-a cerut și premierului demiterea lui Alexandru Rafila, solicitând ca orice prevedere legată de vaccinare să fie mai întâi discutată cu publicul în ședințe de dezbatere publică.Diana Șoșoacă a mai adus în discuția cu premierul și problema azilelor de bătrâni, ea solicitând să fie refăcute controalele pentru că aceste controale au atacat și azilele care funcționează bine, iar acolo se plătesc polițe politice pentru a bloca și locurile care merg bine. Ea a mai solicitat control la Casa de Asigurări de Sănătate pentru că de ani de zile oamenii erau morți, dar se primeau bani pentru îngrijirea lor. Diana Șoșoacă a mai solicitat și control la azilele de stat, nu doar la cele private, pentru că și la stat sunt abuzuri imense, dar acolo sunt acoperite de primari.

Un alt subiect adus în discuție a fost cel al copiilor din casele de copii, al spitalelor de psihiatrie unde se fac abuzuri, dar și ordonanța cu taxele, iar Diana Șoșoacă l-a avertizat că oamenii de afaceri se vor muta în alte țări din cauza acestor creșteri de taxe, cum de exemplu în Bulgaria.

”Ceea ce am făcut eu astăzi și ceea ce fac la ministere este o obligație a unui parlamentar, cea de a încerca să rezolvi toate problemele în limita timpului disponibil”, și-a explicat demersul președintele S.O.S. România

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.