ȘTIRI

Incompetența lui Nicușor Dan. Primăria București și STB au devenit marionete în mâna PSD și USR

Societatea de Transport București (STB), cea mai mare companie din Capitală cu afaceri de 220 milioane de euro în 2022, este în centrul unor noi acuzații de corupție. Potrivit unor investigații recente, există suspiciuni de furturi, transferuri ilegale de fonduri și legături strânse cu membrii de partid din PNL și USR, acuzații care au legătură directă cu primarul general Nicușor Dan și directorul STB, Adrian Criț.

Pe 2 iunie 2022, Primarul Nicușor Dan și Adrian Criț, au prezentat primul dintre cele 100 de tramvaie achiziționate, într-o vizită la depoul Militari. Acest act contrastează cu acuzațiile potrivit cărora STB a fost utilizată ca o „vacă de muls” pentru interesele partidelor, cu banii săi fiind direcționați către membrii partidelor aflate la putere.

Adrian Criț, care ocupă poziția de director general al STB, este acuzat că primește un salariu exorbitant de 22.000 de euro pe lună și că ar fi încălcat mai multe reguli în exercitarea funcției sale. Acuzațiile se referă la perioadele sale anterioare de conducere și legăturile politice cu figuri precum Elena Udrea și Dorin Cocoș.

ONG-ul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov este, de asemenea, menționat ca un instrument posibil de folosit pentru a deturna fonduri publice către interese private.

Alt nume în această anchetă este Adrian Iordache, juristul Primăriei București. Iordache este acuzat de a fi colaborat cu Nicușor Dan și Adrian Criț în legătură cu achiziția de tramvaie de la omul de afaceri Valer Blidar, în ciuda presupuselor nereguli.

Există de asemenea acuzații legate de numirile și remunerarea membrilor Consiliului de Administrație și a Adunării Generale a Acționarilor a STB, cu mulți dintre acești membri având legături strânse cu partidele aflate la putere.

Aceste acuzații vin într-un moment tensionat pentru administrația locală și ar putea avea implicații semnificative pentru politica locală și națională. Membrii implicați și partidele menționate trebuie să răspundă la aceste acuzații și să demonstreze transparența și integritatea acțiunilor lor.

Nota: Această știre este bazată pe informațiile furnizate și nu a fost verificată independent de redacție

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.