ȘTIRI

Guvernul Ciolacu, măsuri din pix: de ce este ineficientă scăderea TVA pentru alimentele de bază

Guvernul Ciolacu mimează grija pentru români și propune măsuri pentru a ieftini produsele alimentare de bază prin scăderea TVA. Aceasta este o măsuri complet ineficientă și demonstrează că PSD și PNL sunt paralele cu orice logică economică. În fapt, Guvernul ar trebui să le asigure tuturor românilor un salariu decent – la moment, salariul minim pe economie este de 1898 de lei net – și să încurajeze producția internă. România a ajuns, sub guvernarea PSD-PNL, o țară dependentă de importuri – importăm lapte, mere, zahăr și alte produse pe care le-am putea asigura fără probleme dacă ar exista condițiile necesare.

Soluția a fost anunțată de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a precizat că va discuta mâine cu premierul Marcel Ciolacu despre această propunere de ieftinire a alimentelor de bază. Boloș a mai spus că pentru reducerea prețurilor, cea mai bună soluție ar fi una mixtă: acord de reducere voluntară, dar și un act normativ care să reducă TVA.

„Cu privire la reducerile de preț, să fixăm aceste produse agroalimentare de bază, care sunt cele prezentate – de la făină, ulei, legume proaspete, carne, produse lactate. Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a declarat Marcel Boloș.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.