ȘTIRI

George Simion, dacă ar fi premier: reducerea numărului de parlamentari, de la 465 la 300, o prioritate

George Simion, președintele AUR, a fost intervievat de Sorina Ruxandra Matei la Aleph News, unde i s-au adresat întrebări despre soluțiile AUR pentru România și despre reorganizarea administrativ-teritorială a statului român. George Simion a declarat că, în calitate de premier al AUR, ar transfera 500.000 de angajați din sectorul public în sectorul privat.

De asemenea, a propus ca Parlamentul să aibă 300 de parlamentari, Guvernul să fie compus din 12 ministere și 50 de secretari de stat, iar numărul instituțiilor deconcentrate să fie redus cu două treimi. Simion susține că România nu poate progresa în această formă supradimensionată a aparatului de stat și că nu ar trebui să existe primării cu mai puțin de 5.000 de locuitori, opinie susținută și de specialiștii de la Camera de Comerț și Industrii a României.

„Dacă aș fi George Simion premier din partea AUR nu din partea PSD, pentru că PSD-ul este un partid cu un anumit specific și nu cred că aș putea face nimic dacă aș fi președintele PSD-ului și premier, dacă aș fi președintele AUR, da. Or, neavând un partid înfometat, neavând guri de hrănit, aș face ce-i normal în ce ține de administrație.

Adică 300 de parlamentari, 12 ministere, 50 de secretari de stat, reducerea cu două treimi a instituțiilor deconcentrate, nicio primărie, dacă nu există 5.000 de locuitori în locul fostelor primării. Lăsăm un ghișeu unic pentru lucrul cu cetățenii care nu au abilități digitale, deservit din maxim doi oameni, pentru că în momentul ăsta primăriile actuale nu servesc decât acelor primari care au 10 ani, 15, 20 de ani de mandat, au un aparat supradimensionat, își mai țin și asistați sociali și în felul ăsta ies de fiecare dată primari.

Nu îmi pun în funcții mii de membri de partid. Ca asta înseamnă să ai paraziți. Nu, nu Trupa Paraziții, paraziții, care parazitează instituțiile statului, care îi afectează pe funcționarii care își fac treaba. Eu am văzut cum merge treaba în multe instituții. Unul muncește, patru stau degeaba. Problema este că se îngreunează viața cetățenilor cu acest aparat supradimensionat și viața companiilor. În momentul în care stai după o hârtie. Mamă, dacă nu ai pe cineva să suni, nu trage funcționarul ăla de hârtia respectivă(…). O grămadă de lucruri se poate face prin digitalizare, dar nu e în favoarea partidelor sistemului. Se poate și cu 3, 30, 45 de secretari de stat, nu cu 200, cât avem acum. Dar na, ce înseamnă? Eu am vorbit cu mulți dintre secretarii de stat, nu au nicio atribuție, dar au o secretară, au o leafă bună, patru consilieri de om, mașină la scară, un birou.

E bine să fii secretar de stat, statul la stat. Dar noi, dacă nu ajungem cum eram la începutul anilor 2000, la 800.000 de oameni care lucrează la stat, nu paraziții care au venit după am ajuns la 1.30.000. Acum sunt 500.000 de membri de partid care parazitează structurile statului.”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.