ȘTIRI

Gâlceava de fațadă între partidele puterii. PSD somează PNL să aprobe măsurile de austeritate

Măsurile de austeritate pe care Guvernul Ciolacu vrea să le adopte de urgență au stârnit replici acide între reprezentanții PSD și PNL. Liberalii, într-un ultim exercițiu de imagine, s-au răzgândit și nu mai susțin inițiativa PSD care va pune pe butuci economia românească.

Potrivit Digi24, după ce premierul Marcel Ciolacu a menționat posibilitatea demisiei în cazul în care liberalii nu sprijină măsurile fiscale destinate să sporească veniturile la bugetul de stat, liderii celor două partide continuă să se angajeze în schimburi de replici aspre și să-și adreseze amenințări reciproce.

Mihai Tudose, într-un răspuns către Rareș Bogdan, nu doar că contrazice poziția acestuia din urmă, ci își permite și să ironizeze atitudinea liberalilor. El le solicită să vină cu soluții mai eficiente pentru dificultățile economice cu care se confruntă România în prezent, punând sub semnul întrebării teama lor față de posibilitatea unor alegeri anticipate.

„Cine vinde potcoave? Unde-i calu’? Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB o mulțime de lucruri…

1 . Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului! De ce vă e frică?!?

2. Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință proprietatea”… Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

3. De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD. Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post. Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

4. Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta.

Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta. Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie. Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație.

A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți dumneavoastră altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”, le transmite eurodeputatul PSD Mihai Tudose liderilor PNL.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.