OPINIIȘTIRI

FRAUDĂ. Coaliția Toxică pregătește fraudarea alegerilor: forțează primarii să aducă oameni la vot pentru partide

FRAUDĂ. Coaliția Toxică pregătește fraudarea alegerilor: forțează primarii să aducă oameni la vot pentru partide.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că actuala coaliție toxică ia în considerare ca alegerile din anul 2024 să fie comasate, adică alegerile parlamentare să aibă loc în același timp cu alegerile locale.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat afirmațiile făcute de către partenerii de guvernare. El s-a declarat doar nemulțumit că informația a ajuns în spațiul public.

Măsura este una neconstituțională, acest lucru fiind stabilit deja de către CCR. Pentru ca o eventuală lege să treacă ar fi nevoie ca nici un partid politic să nu conteste documentul la CCR, însă AUR deja s-a pronunțat: o eventuală lege va fi contestată.

Justificarea penibilă a fost că așa se va face economie la bani. Sigur că este doar gargară deoarece PSD și PNL nu renunță la subvenția publică și care este de vreo 5 milioane de euro pe lună. Dacă s-ar face această economie ar rămâne în fiecare an bani de cel puțin un spital județean. De asemenea PSD și PNL nu renunță la pensiile speciale, așa că să nu mai vorbească ei despre economie ca să poată frauda alegerile.

Cum să le fraudeze? Păi simplu: primarii aduc oameni la vot pentru ei, dar nu vor să aducă oameni la vot pentru partide, ca să nu se facă de rușine. Atunci s-au gândit strategii PSD și PNL că este mai bine să comaseze cele două cicluri de alegeri, deși acest lucru care rău primarilor. Dacă ele vor avea loc în aceeași zi speră partidele că așa vor aduce primarii voturi și pentru parlamentari.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.