OPINII

Diplomația română înregistrează un nou eșec și nici o demisie: Olandezii spun că suntem corupți și nu ne doresc în Schenghen

Diplomația românească a înregistrat un nou mare eșec: parlamentul din Olanda a votat o rezoluție prin care își menține poziția că România este un stat corupt în care crima organizată conduce iar acest lucru face să nu se îndeplinească condițiile morale pentru ca să intrăm în Schenghen.

Nici noi nu putem nega că statul român este unul birocratic și corupt, ne confruntăm cu corupția de fiecare dată când mergem la vreo instituție publică. Vedem cu toții că partidele sunt rețele de crimă organizată, se pare că tot occidentul știe acest lucru, numai românii nu reușesc să vadă.

Practic poporul român, care merita să intre în spațiul de liberă circulație, este pedepsit pentru ceea ce face clasa politică , adică principalele partide ale actualei coaliții de guvernare: PSD și PNL.

Am avut câțiva ani la dispoziție ca diplomația românească să lucreze pe plan european și să îi convingă pe parteneri că ar fi bine să mutăm granița Europei la est de România. După toți acești ani înțelegem că avem o clasă politică slabă, incapabilă de vreo performanță.

Bogdan Aurescu este astăzi ministru de externe dar activează în minister de foarte mult timp. În toată această perioadă performanța ministerului de externe a fost una extrem de scăzută, fără nici o realizare importantă pe plan extern. Suntem singurul stat european care nu are o politică externă, care nu se face vizibil pe plan extern.

MAE a devenit doar o troacă în care au fost adunate resturi din partidele politice, marea majoritatea a așa-zișilor diplomați fiind aduși pe pile din interiorul partidelor politice.

În mod normal un eșec atât de mare ar trebui să fie urmat de o demisie, iar aceasta ar trebui să fie la vârful ministerului de externe.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.