ȘTIRI

Dezastru economic în România. Marcel Ciolacu: Arhitectul declinului afacerilor românești

În primele șase luni ale anului 2023, mediul de afaceri românesc a fost zguduit de o criză fără precedent, cu un număr record de firme dizolvate, depășind 19.442. Această situație alarmantă, cea mai gravă din ultimii 15 ani, este rezultatul direct al politicilor economice defectuoase ale guvernării actuale. Marcel Ciolacu și echipa sa par să aibă ca obiectiv principal distrugerea mediului de afaceri românesc, împingându-ne spre un viitor în care majoritatea românilor vor fi nevoiți să își caute locuri de muncă în țări precum Germania, Franța sau Italia.

Analiza companiei de consultanță Sierra Quadrant evidențiază că peste 64.000 de firme se confruntă cu dificultăți majore, fie că este vorba de insolvență, radiere sau suspendare a activității. Aceasta este o consecință directă a creșterii prețurilor, scăderii consumului și a posibilelor majorări de taxe și impozite, care ar putea agrava și mai mult situația.

În această perioadă, 19.442 de firme au fost dizolvate, ceea ce reprezintă o creștere cu 18,2% față de anul precedent. În mod surprinzător, cele mai afectate domenii sunt comerțul, activitățile profesionale și științifice, construcțiile și transportul. Bucureștiul, Clujul și Constanța sunt printre cele mai afectate regiuni.

Ovidiu Neacșu, partener coordonator Sierra Quadrant, subliniază că mediul de afaceri românesc este într-o situație critică, cu multe firme care se confruntă cu inflație, costuri operaționale crescute și alte provocări economice. Cu toate acestea, guvernarea actuală pare să ignore aceste semnale de alarmă, punând în pericol viitorul economic al României.

În loc să ofere soluții și sprijin pentru firmele aflate în dificultate, guvernarea Ciolacu pare să fie mai preocupată de propriile interese politice. Este esențial ca liderii noștri să recunoască gravitatea situației și să ia măsuri imediate pentru a salva economia românească. Dacă nu, ne putem aștepta la un exod masiv al forței de muncă românești către țările vest-europene, lăsând România într-o situație economică precară

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.