ȘTIRI

De la PSD și PNL la Big Brother: Cenzura online în era regimului Ciolacilor

Regimul Ciolacilor simte că pierde puterea, astfel a decis să urmărească activitatea jurnaliștilor și influencerilor pe rețelele de socializare, recte pentru combaterea propagandei și dezinformării. Bineînțeles totul în prag de alegeri. Având în vedere circul mondial cu războaie la frontiere ar fi o măsură de înțeles, dar de acest lucru nu se va ocupa Serviciul Român de Informații care are în atribuții așa ceva ci Ministerul Afacerilor Externe, instituție condusă de politrucii din PSD și PNL aflați în solda dulapului călător, Klaus Werner Iohannis.

MAE va avea propriul serviciu secret

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a acordat recent un contract în valoare de 3,19 milioane de lei, fără TVA, în urma unei licitații. Contractul urmează să livreze un sistem IT avansat bazat pe Inteligență Artificială (AI), cu capacități de monitorizare în timp real a conținutului online pe platformele de socializare, pe site-urile de știri, pe bloguri și pe profilurile unor personalități influente, precum jurnaliști, celebrități și demnitari.

Există suspiciuni rezonabile că PSD și PNL își doresc să cenzureze presa și influencerii pentru a frauda alegerile din 2024. Să nu uităm de manipularea din 2014 cu diaspora nu e lăsată să voteze și alte matrapazlâcuri regizate de Iohannis, ancheta Rise Project împotriva lui Barna, Viorica cu aria cercului etc.

Acum vor să o facă oficial. Pe lângă faptul că jurnaliștii români sunt cenzurați de fact chekerii anonimi pe rețelele de socializare, acum urmează să fim cenzurați și de regimul Ciolacilor. Trăim în plină eră a cenzurii. Avem parte de o cenzură odioasă, chiar mai rea decât cea de dinainte de 1989. Măcar atunci știam cine este vinovatul, însă acum ești cenzurat și nu ai cui să te plângi. Nu te bagă nimeni în seamă.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.