Thursday, June 17, 2021


Dacă Europa nu ne oferă CREDIT(PNRR) pentru autostrăzi, irigații sau spitale atunci nu trebuie să mai luăm bani cu împrumut

Dar ce ne mai îngrămădim să îndatorăm suplimentar România. Acest mare program de redresare și reziliență nu reprezintă în esență…

By admin , in ARTICOLE , at aprilie 26, 2021

Dar ce ne mai îngrămădim să îndatorăm suplimentar România.

Acest mare program de redresare și reziliență nu reprezintă în esență bani europeni ci un credit care este acordat țării noastre. Adică cea mai mare parte din acești bani va trebui să fie rambursată. De cine? De noi, de copiii noștri.

https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/about_the_european_commission/eu_budget/2020.2139_ro_04.pdf
Dar noi avem nevoie de bani pentru autostrăzi, irigații, alimentare cu gaz, spitale, școli, etc… Ce fac birocrații de la Bruxelles? Ne spun tot felul de cuvinte în ureche și vor să ne impună nu știu ce Europă Verde și Digitală.


Adică ne împrumutăm dar nu să facem autostrăzi și irigații? Ne împrumutăm ca să cumpărăm tot produse de la ei și apoi să rămânem datori pe niște lucruri de care nu aveam nevoie în această etapă de dezvoltare?

Exact de panouri solare peste wc-urile din fundul curții școlilor de la sate era nevoie. Dar dacă panourile sunt făcute în Germania este foarte bine!

Lucrurile sunt simple: nu trebuie să ne împrumutăm pentru toate prostiile. Dacă nu putem lua banii să facem ceea ce noi avem nevoie, atunci nu avem nevoie de acești bani deoarece în esență nu este altceva decât un mega credit acordat statelor europene.

Noi trebuie să mergem cu proiecte și să cheltuim banii în acele ramuri ale economiei naționale ce fac ca banii să rămână aici și să se învârtă de câteva ori până pleacă. Spre exemplu în autostrăzi, irigații, spitale.

La Bruxelles mai avem și o armată de europarlamentari care nu ajută deloc România. Aceștia ar fi trebuit să negocieze un program adaptat nevoilor țării și nu fabulațiilor de la Bruxelles.

Ori ce fac Rareș Bogdan, Traian Băsescu sau Dacian Cioloș: se comportă de parcă ei ar reprezenta interesele statele mari din Uniunea Europeană în România și nu interesele românilor în Europa.

Comments