ȘTIRI

Curat Caragiale. Legea pensiilor speciale nu elimină nicio astfel de pensie

Este mare grabă în Parlament – PSD și PNL se grăbească să treacă Legea privind eliminarea pensiilor speciale deoarece este jalon în PNRR și riscă să piardă banii. Numai că, surpriză, celebra lege nu elimină aproape nimic – în continuare se va ține cont de contributivitate, așadar nu se poate spune că sunt tăiate cu adevărat pensiile speciale, ci doar mai reduc nişte lucruri pe ici pe colo, după cum a punctat senatorul AUR Claudiu Târziu în ședința de astăzi de la Senat.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă şi o abţinere, proiectul de lege privind pensiile de serviciu.

Datele transmise de Casa Națională de Pensii Publice arată că, pentru un număr de 9.527 beneficiari de pensii de serviciu în plată la sfârșitul lunii iunie 2020, din total sume cuvenite în cuantum de 116.698.823 lei, partea suportată din bugetul de asigurări sociale de stat, bazată pe contributivitate, reprezintă 19.722.101 lei (aproximativ 16,9 % din total sume), în timp ce partea suportată din bugetul de stat, fără contributivitate, se ridică la valoarea de 96.976.721 lei (aproximativ  83,1 % din total sume).

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.