ȘTIRI

Cum au înțeles PSD și PNL să schimbe în bine traiul românilor: 40% din populație nu este nici acum conectată la sistemele de canalizare

PSD și PNL le-au promis românilor că vor avea condiții de trai mai bune și servicii publice de calitate. Nu doar că aceste partide au îngropat educație prin proiectul „România educată”, dar miniștrii și aleșii locali nu au fost capabil să acceseze fonduri europene și să susțină cetățenii pentru a se conecta la sistemele de canalizare. Ca întotdeauna județele mai puțin dezvoltate rămân în continuare codașe la capitolul modernizare și infrastructură: gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (37,9%), Sud-Muntenia (41,1%) şi Sud-Vest Oltenia (47,9%).

Sub guvernarea PSD-PNL decalajul dintre populația din mediul rural și urban se adâncește. În anul 2022, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), 98,9% din populaţia rezidentă urbană a României era conectată la canalizare, spre deosebire de 15,8% din populaţia din mediul rural.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populaţiei conectată la sistemele de canalizare, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (99%), urmată de regiunea Centru (70,7%) şi Vest (68,4%).

Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord-Est (37,9%), Sud-Muntenia (41,1%) şi Sud-Vest Oltenia (47,9%).

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.