ȘTIRI

Ciolacu strânge bani de campanie: taxe mai mari în construcții, HORECA și IT

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunțat o serie de creșteri semnificative de taxe pentru sectorul construcțiilor, industria HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) și sectorul IT, într-o încercare de a strânge fonduri pentru bugetul de stat.

Românii consideră că aceste măsuri pot fi legate de nevoia de finanțare a campaniei electorale a PSD.

Cetățenii acuzî guvernul PSD că încearcă să strângă fonduri pentru campania electorală, în detrimentul mediului de afaceri din România. „Este clar că aceste măsuri de creștere a taxelor sunt menite să finanțeze campania PSD, nu să servească interesului public”, a declarat un membru proeminent al opoziției.

Industria IT, una dintre cele mai dinamice și cu cea mai rapidă creștere din economia românească, este de asemenea vizată de aceste măsuri. Acest lucru a stârnit îngrijorări suplimentare întrucât sectorul IT a fost unul dintre principalii motoare de creștere economică în ultimii ani.

Rămâne de văzut cum se va evolua situația și ce impact vor avea aceste măsuri asupra economiei românești, în special asupra sectoarelor construcțiilor, HORECA și IT, precum și asupra bugetului de stat și campaniei electorale a PSD.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.