POLITICĂ

Ciolacu ne minte că vom intra în Schengen anul acesta

Nici bine nu a preluat mandatul de prim-ministru că Marcel Ciolacu ne minte din nou: anul acesta România va intra în Schengen, speră Ciolacu, de parcă PSD nu ar fi responsabil de eșecul de anul trecut. Reamintim că țara noastră a ratat acest obiectiv când alianța PNL-PSD-UDMR era la guvernare. Aceste partide nu au fost capabile să mobilizeze toate resursele diplomatice pentru a finaliza procesul aderare la spațiul Schengen, având în vedere că România îndeplinește toate criteriile tehnice.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut vineri o convorbire telefonică pe această temă cu omologul său bulgar, Nikolai Denkov. Potrivit presei de la Sofia, cei au stabilit că vor continua împreună eforturile lor de aderare la Spațiul Schengen. Ambele țări speră că acest lucru se va întâmpla în timpul președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene până la sfârșitul acestui an.

„Am avut o conversație telefonică bună cu noul prim-ministru al Bulgariei, Nikolai Denkov. Am discutat despre cooperarea bilaterală dintre România și Bulgaria, necesitatea de a avea o voce mai puternică în UE, cooperarea la frontieră, relațiile economice și o strategie comună de aderare la Schengen”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Twitter a Guvernului României, după conversația cu premierul Denkov.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.