ȘTIRI

CFR, pe butuci. Încă un tren blocat în câmp

CFR, este în pragul colapsului – garnituri vechi, locomotive care se strică și oameni rămași în câmp. Așa se prezintă starea serviciilor de transport feroviar din România. Lipsa investițiilor în infrastructură își spune cuvântul, iar oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți. Sorin Grindeanu, ca aproape toți miniștrii de după ’90 care s-au înghesuit să taie panglica la inaugurarea a câtorva zeci de kilometri de drum național, păstrează tăcerea.

Un tren cu 400 de călători a rămas pe un câmp din județul Bacău, după ce s-a stricat locomotiva. Trenul plecase din București și trebuia să ajungă la Burdujeni, județul Suceava. N-a mai reușit, din cauza unei defecțiuni.

În scurt timp, căldura a devenit insuportabilă, iar călătorii și-au luat bagajele și au pornit pe jos, spre drumul european E85, care se vedea în zare, sperând că vor putea prinde o ocazie. Ceilalți călători, care aveau de parcurs o distanță mult mai mare, au rămas să aștepte remedierea defecțiunii. După aproape două ore de așteptat într-o căldură insuportabilă, a sosit o locomotivă de la Mărășești, pentru a o înlocui pe cea defectă.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.