ȘTIRI

Când micii antreprenori români sunt sufocați, OMV cere taxe mai mici de la stat

În economiile funcționale, baza de susținere a economiei naționale este reprezentată de firmele locale. Însă, în ultimii ani, am fost martori la o creștere alarmantă a presiunii fiscale asupra afacerilor românești, ceea ce a condus la diminuarea competitivității pe piața internă și externă. În acest context, este interesant să observăm cum companii străine, precum OMV, solicită relaxări fiscale și condiții mai favorabile.

Într-un climat economic în care multe firme se luptă pentru supraviețuire, taxele și impozitele crescute nu fac decât să amplifice aceste probleme. Multe dintre firmele românești se confruntă cu sarcini fiscale exorbitante, fapt care le afectează fluxul de numerar, capacitatea de investiții și, în final, stabilitatea financiară.

În loc să beneficieze de măsuri de sprijin și facilități fiscale, firmele locale sunt adesea supuse unor controale fiscale aspre, iar eventualele neconformități, chiar și minore, sunt sancționate cu amenzi semnificative.

În această atmosferă în care firmele locale sunt în băgate în faliment, OMV, gigantul energetic austriac cere taxe mai mici. Deși are resursele pentru a face față presiunilor fiscale, austriecii cer condiții preferențiale, ceea ce demonstrează încă odată slugărnicia de care dau dovadă cei din PSD și PNL față de corporațiile străine

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.