ȘTIRI

Ca în Franța, dar în București. Românii ies pe 6 mai la un mare protest împotriva ratelor și prețurilor mari

Românii vor ieși pe 6 mai la protest în București, în fața Palatului Parlamentului, de acolo de unde valul de legi antinaționale provoacă o profundă nemulțumire.

Protestul a fost anunțat de către George Simion, președintele partidului AUR. Opoziția din România cheamă pe cetățeni în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de seria de decizii greșite care au dus în cele din urmă țara într-o profundă criză economică dar și socială.

PSD și PNL împart bugetul de stat după bunul plac, către clientela de partid, motiv pentru care s-a făcut marele anunț: pentru profesori, polițiști, militari și cadrele medicale nu mai sunt bani.

Guvernul a crescut salariile la primari, a crescut salariile la viceprimari, a crescut salariile la președinții de consilii județene, a crescut salariile la consilierii politicienilor, a crescut veniturile la parlamentari.

Cică au făcut acest lucru pentru că inflația a distrus puterea de cumpărare, dar inflația a fost făcută tot de către ei.

După ce și-au crescut lor salariile au venit cu marele anunț: salariile în sectorul de stat se vor bloca. Sigur, acum se blochează salariile la profesori. Un profesor debutant ia lunar mai puțin de 2.500 de lei. Înghețarea salariilor înseamnă real tăierea salariilor deoarece inflația duce la pierderea puterii de cumpărare. Astăzi un profesor nu mai poate trăi cu 2.500 de lei deoarece poate cumpăra la jumătate față de ceea ce putea cumpăra acum 2 ani.

De aceea George Simion, liderul opoziției parlamentare, cheamă în stradă Românii, îi cheamă să oprească valul de legi antiromânești.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.