ȘTIRI

Baroul București se opune noilor taxe: Guvernul PSD+PNL ne dublează sarcina fiscală fără motiv

Avocații de la Baroul București sunt hotărâți să lupte pentru drepturile lor și amenință cu o grevă generală. Motivul nemulțumirii lor este impunerea unor asigurări de sănătate mai mari, care le vor crește povara fiscală.

Potrivit reprezentanților Baroului București, această măsură va dubla practic taxele pe care avocații le plătesc și va penaliza performanța în profesie. Cu toate că informațiile oficiale nu sunt confirmate încă, este clar că Guvernul intenționează să impună profesioniștilor liberali plata unei cote CASS la venituri nelimitate.

Această situație a provocat nemulțumire și indignare în rândul celor peste 10.000 de avocați reprezentați de Baroul București, care amenință cu ample acțiuni de protest, inclusiv cu o grevă generală.Conform draftului de ordonanță apărut în presă, avocații și ceilalți profesioniști liberali vor fi nevoiți să plătească o cotă CASS calculată la veniturile lor nelimitate.

Acest lucru înseamnă că vor fi obligați să plătească mai mult, fără un plafon maxim, ceea ce va dubla povara lor fiscală. În prezent, avocații plătesc o contribuție de sănătate de 10%, dar aceasta are un plafon maxim de 7.200 de lei pe an. Schimbarea propusă de Guvern este considerată de Baroul București o sancțiune pentru performanța în profesie și o încercare de a limita dezvoltarea și succesul avocaților.

În fața acestei situații, Baroul București a anunțat că va lua măsuri drastice pentru a-și apăra drepturile. Avocații amenință cu ample acțiuni de protest și chiar cu o grevă generală, dacă Guvernul nu renunță la impunerea asigurărilor de sănătate mai mari. Organismul care reprezintă interesele acestora consideră că Guvernul nu ia în considerare consecințele negative ale acestei măsuri și că nu există o justificare reală pentru dublarea taxelor avocaților.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.