ȘTIRI

AUR cere crearea a trei noi bănci de stat, care să ofere dobânzi mici, pentru a elibera românii de povara financiară

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a lansat recent o nouă propunere în domeniul financiar și anume crearea de trei noi bănci de stat care să ofere românilor dobânzi între 1 și 2%.

Acest demers este justificat prin acuzațiile pe care AUR le aduce sectorului bancar, susținând că există un cartel al băncilor care împiedică concurența sănătoasă și conduce la dobânzi exagerate.

AUR propune înființarea unei bănci de stat pentru finanțarea locuințelor, care să ofere împrumuturi cu o dobândă de doar 1%.

Partidul argumentează că acest pas ar face ca românii să nu mai fie nevoiți să plătească de trei ori valoarea unei case din cauza dobânzilor exorbitante.

Aceste propuneri și acuzații vin într-un context în care parlamentarii își păstrează atât salariile, cât și pensiile, în timp ce cetățenii de rând resimt impactul crizei economice. Răspunsul celorlalte partide politice și al autorităților financiare la aceste inițiative este așteptat cu interes.

Stanescu Ioana

Ioana Stănescu este o jurnalistă cu experiență în investigații și dezvăluiri sociale, recunoscută pentru abordarea sa curajoasă și dedicarea față de aducerea adevărului în fața publicului.