ȘTIRI

Apar primele reacții la măsurile propuse de Ciucă și Ciolacu. Sindicaliştii din penitenciare nu vor să renunțe la voucherele de vacanță

Măsurile propuse de bugetarii de lux Ciucă și Ciolacu stârnesc indignarea diverselor categorii profesionale. Primii care au reacționat au fost sindicaliştii din penitenciare, care nu vor să renunțe la voucherele de vacanță. Ei atrag atenția că această măsură „ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaţilor faţă de locul de muncă”. În plus, propunerea este neconstituţională.

Potrivit unui comunicat de presă, sindicaliştii din penitenciare susţin că „nu mai au încredere în raţionamentul bugetarului de lux, Nicolae Ciucă”, pe care îl acuză că, în perioada în care a condus Guvernul, „a înglodat România în datorii, nereuşind să asigure un trai decent sutelor de mii de pensionari români”.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) se împotriveşte propunerii preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanţă pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut. Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de «bugetarul de lux», care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie şi neconstituţională. (…) Introducerea voucherelor de vacanţă s-a dovedit a fi o soluţie benefică industriei turismului din România, menţinută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanţi în schimbarea poziţiei şefului PNL au fost incompetenţa şi inconsecvenţa acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România”, au transmis reprezentanții FSANP.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.