ȘTIRI

Analist politic: Dacă PSD mărește taxele va pierde alegerile

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele sondajului INSOMAR, potrivit căruia AUR a urcat la 22% în opțiunea de vot a românilor. Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei dacă ar candida ca independent arată datele sondajului.

”Important este și cine comandă sondajul, important este și momentul în care a avut loc culegerea datelor, rezultă că după tot scandalul din Voluntari, cu azilele groazei, a crescut în sondaje dna Firea? Este o întrebare.

Cred că cel mai bun sondaj va rămâne tot momentul alegerilor, asta în ceea ce o privește pe dna Firea”, a declarat Bogdan Chirieac, la Realitatea PLUS.

Același sondaj INSOMAR arată o repoziționare a alegătorilor pentru alegerile parlamentare. PSD conduce în continuare, de pe prima poziție, cu 29%, în timp ce AUR se află pe locul 2 în preferințele românilor, cu 22%.

Partidul lui George Simion se află la numai un punct procentual în fața PNL-ului, potrivit sondajului INSOMAR, care este cotat cu 21%.

”În ceea ce privește sondajul politic făcut de INSOMAR, el are mult sens. Adică, PSD-ul, într-adevăr, este pe primul loc, dar atenție! Dacă va mări taxele și impozitele, dacă va pune noi biruri, dacă va lua măsuri controversate s-ar putea să nu mai fie pe primul loc, căci lumea este foarte sensibilă la astfel de lucruri.

AUR urcă pe locul 2, este adevărat și acest lucru. Partidul Național Liberal trebuie să își găsească cadența, trebuie să își găsească predicatul pentru viitoarele alegeri, fiindcă altfel rămâne pe locul trei”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.