ȘTIRI

60% dintre români, victime ale incompetenței politice: Vacanțe doar în vise

România, țara cu peisaje spectaculoase, munți înalți și un litoral vibrant, ar trebui să fie o destinație de vis pentru turiști din întreaga lume. Dar o statistică recentă dezvăluie o realitate dezamăgitoare: 60% dintre români nu își permit să plece în concediu nici măcar o săptămână pe an. Da, ai auzit bine, acesta este cel mai mare procent din Uniunea Europeană! Este o situație alarmantă și în același timp rușinoasă pentru o țară cu atât de mult potențial turistic.

De ce se întâmplă acest lucru într-o țară cu atât de multe frumuseți naturale și culturale de oferit? Răspunsul este simplu și trist: politicienii noștri au ignorat cu desăvârșire sectorul turistic și au ales să se concentreze pe propriile interese. În loc să investească în infrastructură și să promoveze cu mândrie destinațiile interne, politicienii au preferat să lase lucrurile să se desfășoare de la sine. Ei au uitat că turismul este o sursă importantă de venituri și de dezvoltare economică pentru țară.

Această statistică îngrijorătoare nu este doar o reflectare a eșecului clasei politice în promovarea turismului intern, ci și a incapacității lor de a asigura un nivel de trai decent pentru cetățeni. Este revoltător să ne gândim că o mare parte din populație nu își poate permite să își exploreze propriul ținut și să se bucure de frumusețile sale.

Este timpul ca politicienii noștri să ia măsuri și să își asume responsabilitatea pentru eșecurile lor. România merită mai mult decât să fie lăsată la voia sorții. Este timpul să avem infrastructură modernă și campanii eficiente de promovare a turismului intern. Este timpul să punem binele cetățenilor înainte de propriile interese politice. Doar așa vom putea asigura un viitor prosper pentru această țară cu atât de mult potențial.

Daniel Neagu

Daniel Neagu a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca în 2010, și este un jurnalist talentat și dedicat în căutarea adevărului.